Bergvärmen slutbesiktad och överlämnad!

Äntligen är vi i mål med bergvärmeprojektet!

2015 påbörjades bergvärmeprojektet. Sedan 2018 har bergvärmen varit igång men inte fungerat optimalt. Företaget som stod för installationen gick i konkurs innan alla moment var klara. Förra sommaren plockade projektledare Tony Fjällström på Fastum upp handsken med ambitionen att driva projektet i mål. Tony samlade en grupp bestående av Rörknektarna, E-matic, Rödjemyr konsult, CLS, Creanova och Geovista. Efter ett gott förarbete och lovande utveckling av projektet valde styrelsen att fortsätta med Tony när vi bytte förvaltare till HSB.

Värmepumpcentralerna har delvis byggs om för att effektiviseras och förlänga livslängden på dessa. Undercentralerna har byggs om för att bättre dra nytta av värmepumparna och minska på fjärrvärmeberoendet. Kollektorslangarna till borrhålen har kartlags och relationshandlingar över dessa överlämnas till kommunen. Sammantaget har vi nu en fullt fungerande och besiktigad anläggning!

Idag äverlämnades anläggningen över till HSB som kommer sköta driften. Injustering av anläggningen kommer ske fortlöpande men redan nu kan man se signifikanta förbättringar i minskad åtgång av fjärrvärme sedan slutet av mars i år när huvuddelen av värmepumparna blev klara. Jag bifogar vår förbrukning i kWh sedan 2017.

/Mikael Jonsson