Nu startar sommarläget på ventilationen

HSB har precis utfört en beställning på uppdrag av styrelsen att justera inställningarna för ventilationen inför sommaren.

Som ni alla vet brukar det bli olidligt varmt i husen på sommaren. Nu har vi ändrat på ventilationsinställningarna för att försöka hålla värmen nere så mycket som möjligt. Under vintern har 21 gradig luft blåst in bakom elementen. Den temperaturen sänks nu till 18 grader. Det kommer inte leda till någon större förändring då det är varmt ute kommer temperaturen vara betydligt högre än så.

Däremot kommer vi köra med nattkyla varje dag från 20:00-08:00. Det betyder att om det är kallare ute än inne och innetemperaturen är högre än 23 grader kommer utomhusluften att blåsa in utan föregående värmeåtervinning. Är det till exempel 15 grader ute är det den temperaturen som kommer i tilluften. Blir det kallare än 21 grader stängs nattkylan av och värmeåtervinningen startar på nytt. Man kan jämföra det med att man öppnar fönstret på natten. Vi hoppas att det kan leda till lite svalare nätter i sommar.

/Mikael Jonsson