Stambyte, se bifogad fil ombyggnadsinformation från Våtrumsteknik

Stambyte

Styrelsen har efter upphandling skrivit avtal med företaget Våtrumsteknik att genomföra stambytet. Just nu pågår projekteringsfasen. Stambytet delas in i tre etapper där vi kommer börja med Stenbockens gata i slutet av första kvartalet 2024.

Styrelsen har efter upphandling med 4 potentiella entreprenörer valt att skriva kontrakt med Våtrumsteknik. Projektet delas in i tre etapper med början på Stenbockens gata. Därefter jobbar de sig vidare västerut. Projekteringen pågår och vi räknar med att arbetet påbörjas i slutet av första kvartalet 2024. Det gör att stambytet inte krockar med fönsterbytet utan kommer ligga efter att FMS har hunnit klart i respektive trapphus.

I samband med stambyte byter vi ut alla avloppstammar och vattenledningar. Alla badrum rivs och totalrenoveras. Kök kommer sannolikt bara delvis demonteras och kunna sättas ihop på nytt. Det kommer finnas ett ”standardbadrum” som erbjuds men möjlighet kommer att finnas att göra egna val. Tidsåtgången per trapphus beräknas till ca 8 veckor. Föreningen kommer erbjuda möjligheter till dusch och toalett under tiden. Totalt kommer det ta cirka 7 år att byta alla stammar i alla hus.

Vi kommer återkomma med mer information vartefter vi i styrelsen får den för att hålla er så uppdaterade som möjligt. Medskicket som vi önskar att ni får med er är att vi avråder från badrumsrenoveringar då det ändå kommer att rivas. Gör endast det som krävs för att inte orsaka vattenskador.

Det kommer komma mer information löpande och entreprenören kommer avisera när det börjar närma sig så ni får möjlighet att välja hur ni vill ha ert nya badrum.

Våtrumstekniks platskontor når ni på tel 070-940 19 12