Tack för senast!

Jättekul att så många träffade styrelsen!

I måndags var några av oss i styrelsen som bekant ute och träffade en del av er som bor i föreningen. Vi blev lite överväldigade över den stora uppslutningen men är mycket nöjda med kvällen. Det som lyste igenom var vilket engagemang det finns hos er för att förbättra föreningen. Många bra frågor och synpunter som vi fick möjlighet att svara på och en del att ta med oss att tänka över. Vi kommer nu sammanställa det som togs upp av er och ta upp det på nästa styrelsemöte.

Utan att gå saker och ting i förväg reagerade jag på två saker som återkommande togs upp av er.

1. Felanmälan måste bli bättre. Hur man felanmäler är inte alldeles tydligt och återkopplingen är inte tillräckligt bra.

2. Skräpigt på återvinningstationerna.

Punkt 1 kommer jag ta upp med vår förvaltare. Dock vill jag uppmana fler att anmäla fel så fort som möjligt så vi kan hålla fastigheterna i bästa skick. Lita inte på att "någon annan" felanmäler.

Punkt 2 är svårare att lösa. FTI som sköter förpackningsinsamlingen har inget med föreningen att göra. Det vi, som använder återvinningen kan och SKA göra, är att ringa telefonnummret på skylten vid stationen varenda gång det är skräpigt så Samhall, som sköter rengöringen, kommer ut och städar. Så länge det är på FTIs område kostar det ingenting för föreningen att beställa städning. Vi är konflikträdda i Sverige och tycker det är jobbigt att säga till och hamna i konflikt och det har jag full förståelse för. Dock, ju fler som konfronterar miljösvinen som skräpar ner och lämnar grovsopor på FTIs stationer desto bättre kommer det bli. Jag misstänker att den mesta nedskräpningen sker av människor som kommer utifrån och inte själva bor i föreningen. Samla fakta, filma, ta bilder, polisanmäl! Självklart ska den egna säkerheten komma främst!

Eftersom intresset var så stort kommer säkerligen fler tillfällen att träffa styrelsen. Tills vidare finns vi som vanligt på styrelsen@vaduren.se men allt som tillhör den dagliga driften och administrationen kontaktar ni som vanligt HSB.

/Mikael Jonsson